SH Sticky backstage deel1 43

"Heel fijn om in een groep van gelijkgestemden te werken aan je eigen leiderschap"

"Aan het begin van dit jaar voelde ik goed dat mijn daadwerkelijke output (werk, portfolio, bedrijf) mij mentaal had ingehaald. Ik vond het lastig om dit bij te benen, mijn jas was groter geworden en dit moest ik op gaan vullen. Ik voelde aan dat dit moest gebeuren door aan mijn eigen houding en gedrag te werken, want het bedrijf staat. Het was juist ik - als ondernemer - die daar binnen moest groeien. Verder signaleerde ik ook dat het team moest meegroeien, omdat dit in snelle tijd was gegroeid. Maar hoe wil je dit realiseren als je zelf ook die groei nog niet kan bijbenen?

Ik heb de afgelopen maanden zo concreet mogelijk aan stappen gewerkt, want aan dromen alleen heb je niets. Zo hebben we een rebranding doorlopen, zodat ik mij niet kon verschuilen in mijn ondernemersverhaal wat mij (on)bewust expres klein hield, heb ik mijn tweede business gelanceerd, die volledig is gebouwd rondom mijn eigen presence en autoriteit, heb ik onze administratie veel strakker onder controle én maken we hier vooral een teameffort van. En wat betreft het team zie ik ook grote verschillen. Doordat ik weet welke houding of rol ik aan neem in verschillende contexten, zie ik deze groei ook binnen mijn team waar ik enorm trots op ben.

Ik vind vooral het met andere ondernemers volgen interessant. Soms heb je minder raakvlak met een thema waar je dan toch 4 uur over praat, maar door invalshoeken van de andere ondernemers wordt het relevanter en interessanter. Ondanks dat je elkaar misschien al kende, zorgt zo’n setting als dit programma dat je elkaar op andere vlakken durf aan te spreken en advies te vragen.

Met Sticky Chapters en Untaped blijven we enorm doorbouwen en zijn we vol op weg om onze positie binnen de wereld van ‘videomarketing’ te claimen. We hebben een duidelijke visie; zowel op onze handelingen als op wat we hiervoor moeten doen en wie we hierin moeten zijn qua houding."

- Jessy van de Vlist | Sticky Chapters