Agnes Vleugel | juni 2022

"Groeien doe je buiten je comfortzone."

Het leven staat niet stil, ook jij staat niet stil. In het leven groei je, of je krimpt. Denk aan sporten, met één keer trainen zijn we er niet voor de rest van ons leven. En zelfs als je een jaar lang keihard traint voor een fit en krachtig lijf, moet je het blijven onderhouden. Doe je dat niet, dan verval je in de oude staat.

Zoals Kelly Weekers in haar boek De Kracht van Keuze zegt: 'Wat de situatie ook is, herinner jezelf eraan dat jij kunt kiezen hoe je ermee omgaat.’

Zodra de dag begint maak je keuzes, van de kleinste acties tot de grootste beslissingen; je kiest de hele dag onbewust en bewust. Dat doet je brein vaak op de automatische piloot en houdt jou in de comfortzone.

Waarom kies jij voor comfort en niet voor groei? Vaak kies je voor de veiligste, meest comfortabele optie want mensen houden nu eenmaal niet van verandering. Het is spannend, beetje eng, je weet niet wat de uitkomst is en je moet dealen met je omgeving. Oude overtuigingen, gevoelens en gedachten houden wie je nu bent en dus op de plek waar je nu staat en je zit vast in de vicieuze circel.

Hoe kom je uit die comfortzone?

Weet dat je alleen kunt groeien als je bewust kiest om uit die comfortzone te stappen. Hoe? Door in actie te komen.

Als je geconfronteerd wordt met een keuze tussen deze twee opties, groei of comfort, vraag jezelf dan af; "Welke optie daagt me uit om te groeien? En welke optie is vooral veilig?"

Wij dagen je deze zomermaanden daarom uit om steeds weer groeikeuzes te maken; in je training én in je privé leven of je werk. Negeer 'die stem' in je hoofd die altijd wilt uitstellen en ben iemand die bewust kiest voor groei. Je zal zien dat elke groeikeuze jou kracht zal geven, ongeacht het resultaat.

Onze tip: Focus op de dingen waar jij controle over hebt, weet wie je moet zijn, weet wat je moet doen en doe het. Doe dit minimaal 30 dagen en je zult resultaat zien. Gegarandeerd.

Lukt het je niet en wil je groeien? Neem dan contact met ons op, wij werken altijd aan groei en resultaat in onze programma's.

BRON: Kelly Weekers 'De Kracht van Keuze'. Dusan Djukich 'Straight-Line Leadership'.

"Results come from behaviour. If behaviour doesn't change - nothing changes". -Performance Coaching

Kies jij voor groei?

No excuses,
start growing.

Ben jij klaar voor the next level en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?  

Je bent altijd welkom voor een kennismaking.

Adresgegevens

Moerbei 8a
3371 NZ  Hardinxveld-Giessendam

06 251 657 25
info@growing.nl

Geen event meer missen?

Wil je geen event missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang een mail wanneer je jezelf aan kunt melden voor een event.

Inschrijven