Ellen de Baar| februari 2023

Is je kind of tiener een opgever of een doorzetter en van wie hebben ze dat?

Vind jij het ook belangrijk dat je kind(eren) gezond eet, niet rookt en geen alcohol drinkt? Zijn of haar eigen kamer opruimt of goed leert voor school en dat ze buiten speelt met vriendjes of sport. Dat je kind opkomt voor zichzelf wanneer dit nodig is en dat ze vanuit de normen en waarden vanuit de familie (leren) handelt?

Maar heel eerlijk…. Geef jijzelf wel het juiste voorbeeld? Klinkt natuurlijk ongeloofwaardig als je zelf niet het voorbeeld geeft. Hoe kun je van je kids verwachten dat ze bepaalde dingen gaan doen als je zelf het voorbeeld niet geeft?

 ‘Makkelijk gezegd! Zou je kunnen zeggen, en dat is ok.

In deze BLOG gaan we niet in op de ouder of verzorger maar willen we je laten zien hoeveel impact een training kan maken op je kind of tiener.

Wij zien in een training ‘Wie iemand is’ en dat geldt ook voor de kinderen en tieners. Daarom hebben wij van Growing een standpunt ingenomen en een absoluut commitment gemaakt op het creëren van een energieke en krachtige toekomst voor de jonge leiders van nu.

Net als in het dagelijks leven zie je in een training het gedrag van je kind of tiener:

 • Wanneer stoppen ze in een training?
  • Zien ze andere kinderen stoppen, wordt het oncomfortabel, denken ze dat ze niet meer kunnen of zetten ze door wanneer het oncomfortabel wordt?
 • Hoe is de focus?
  • Kunnen ze goed luisteren bij de uitleg van de training, gaat het tellen van de herhalingen goed of zijn ze snel afgeleid, maken ze de training netjes af of raffelen ze een beweging snel af?
 • Hoe gaat het samenwerken in een training?
  • Verwachten ze veel van een ander kind, geven ze zelf aan wat ze willen of kunnen of willen ze niet onder doen?
 • Hoe gaat het communiceren?
  • Geven ze hun grenzen aan en wat ze graag willen zien van die ander of nemen ze hun eigen verantwoordelijkheid?

Dit zijn zomaar een aantal aandachtspunten voor ons tijdens de trainingen in onze Growing KIDS en TEENS Programma's en ligt de focus op de 3 belangrijke pijlers van hun ontwikkeling; Fysiek, Mentaal en Sociaal.

Kun je voorstellen wanneer je kind of tiener (nog) weerbaarder en zelfverzekerder wordt, meer focus leert aanbrengen in de dagelijkse dingen en leert opkomen voor zichzelf? Dat de eigen grenzen wordt bewaakt of leert  verleggen en wat voor impact dat kan maken op hun nog zo jonge leeftijd?

“Ik kreeg een spiegel voorgehouden van mijn zoon.” Zei een moeder laatst tegen ons. Haar zoon had haar laten zien dat ze wilde opgeven toen haar iets niet lukte. “Ik heb van Ellen geleerd dat ik niet moet stoppen wanneer ik DENK dat het lastig word maar juist dan moet doorzetten” had haar zoon gezegd.

We kunnen als ouder of verzorger nog veel leren van onze kinderen, want in de kern laten ze perfect zien wat wij demonstreren. Ben jij daarvan bewust?

 Onze tip aan jou:

 • Zorg zelf dat je niet stopt wanneer je het moeilijk vindt worden.
 • Demonstreer aan je kind wanneer je iets zegt te gaan doen, je het ook echt doet.
 • Leg die telefoon eens weg en check eens echt in bij je kind i.p.v met je gedachten ergens anders te zijn.

Wil je meer weten over onze Growing KIDS en TEENS Programma's? Kom dan met mij in contact.

Ellen | Performance Trainer en KIDS & TEENS Programma bij Growing®

"Ben de demonstratie voor je omgeving." -Agnes Vleugel

Ook klaar voor the next level?

No excuses,
start growing.

Ben jij klaar voor the next level en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?  

Je bent altijd welkom voor een kennismaking.

Adresgegevens

Moerbei 8a
3371 NZ  Hardinxveld-Giessendam

06 251 657 25
info@growing.nl

Geen event meer missen?

Wil je geen event missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang een mail wanneer je jezelf aan kunt melden voor een event.

Inschrijven